Wat en waarom?

‘Radio 11’ is het online radiostation van Beun. Omdat het kan.

Ik startte het station omdat (1) radio tof is, en (2) dit een leuke manier is om mijn radio-archief nog eens te kunnen beluisteren, en (3) omdat een reclameloos station met verder écht alléén maar toffe muziek mij wel wat leek.

Het station begon in december 2012 als ‘Virtual Radio’, en in december 2018 werd het ‘Radio 11’.De playlist; welke muziekgenres?

House, Techo, Tech House, Deep House, Trance, Club, New Jack Swing, Hip-Hop, Rap, Pop, Dance en Disco. Allemaal uit de periode van rond 1980 tot nu.

Heel veel stijlen dus eigenlijk, allemaal met één gemene deler: de muziek mag onder geen voorwaarde kazig zijn!Dat radio-archief, hoe zit dat?

Ik heb, radiofreak zijnde, vooral in het verleden nog wel eens een bandje met een programma mee laten lopen.
Het gaat dan om programma’s waar ik zelf graag naar luisterde, en/of programma’s waar ik zelf aan heb meegewerkt en/of ook in te horen was.

En in het kader van ‘de band liep toch’, zijn er ook opnamen van programma’s die vóór of ná het programma kwamen waarvoor de band éigenlijk liep.

Nog niet alles uit het analoge archief is gedigitaliseerd, maar de archiefmateriaal-selectie dat nu op de stream langskomt, is hier te bekijken.

Ik had graag meer jaren ’80-materiaal gehad, maar de middelen ontbraken mij daar destijds voor :)Techniek?

Een oude Mac Mini, Radiologik, Audio Hijack, een Icecast-server.Maar…

Maar waarom zie ik nog Virtual Radio-jingles staan op de playlistpagina?
Erm… De Radio 11-vormgeving is nog in de maak :PContact?

Via hier